به گزاش خبرنگار پایگاه خبری جوان فردا javanefarda.ir به نقل از خبرنگار کتاب ایرانا، سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از شنبه ۲۱ آبان با ادای احترام و تجدید میثاق اهالی کتاب با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد. محمدمهدی اسماعیلی در آئین و تجدید میثاق اهالی کتاب […]
به گزاش خبرنگار پایگاه خبری جوان فردا javanefarda.ir به نقل از خبرنگار کتاب ایرانا، سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از شنبه ۲۱ آبان با ادای احترام و تجدید میثاق اهالی کتاب با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد.
محمدمهدی اسماعیلی در آئین و تجدید میثاق اهالی کتاب با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با اعلام اینکه ذات و ماهیت انقلاب اسلامی، فرهنگی است، گفت: اگر مدعی هستیم که انقلاب اسلامی یک انقلاب در پایه مولفههای فرهنگی است، میتوانیم آن را از دریچه نگاه به سیره رهبران آن مورد بررسی قرار بدهیم. شخصیت امام فرهنگی است. رهبر انقلاب اسلامی دارای شخصیتی فرهنگی و نویسندهای توانا است که از جوانی کتابهایی را به رشته تحریر در آوردند که آن کتابها در حوزههای مختلف به عنوان مرجع شناخته میشوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به رشد و گسترش کتابخوانی و مراجعه به کتاب به شکلگیری نسل جدیدی از نویسندگان مقید به ارزشهای انقلاب اسلامی در دهه اخیر اشاره کرد. به گفته او در حوزه کتاب به واسطه حضور شخصیتهای جهادی، وجود انگیزههای دینی و رویکرد فرهنگی در کنار پرورش نویسندگان انقلابی، ناشران حرفهای در این عرصه فعال شدهاند.
کمک هفته کتاب به چرخه نشر
پیش از شروع هفته کتاب نشست خبری سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ۱۶ آبان در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد. علی رمضانی در این نشست هفته کتاب را از موالید توجه انقلاب اسلامی به کتاب و کتابخوانی، نشر و محتوا دانست و ادامه داد: از هفته کتاب سال گذشته تا امروز بیش از ۱۱۶میلیون نسخه کتاب منتشر شده است و با توجه به این آمار میتوان نتیجه گرفت ناشران، دوران کرونا را پشتسر گذاشتند و توانستند به فعالیت خود ادامه بدهند. در نتیجه تولید ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب، بیش از هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اقتصاد این حوزه به گردش درآمده است.
دبیر سیامین دوره هفته کتاب درباره برنامههایی که در هفته کتاب برگزار خواهد شد، بیان کرد: پویشها و فعالیتها، تجلیل و تکریم در ۳۱ استان توسط دبیر استانها، چهار دستگاه اصلی برگزار کننده و ۶۰ دستگاه همکار برگزار خواهدشد.
راهاندازی نخستین شبکه تلویزیونی اینترنتی کتاب
خبرگزاری کتاب (ایبنا) در ۲۴ آبانماه ۱۳۸۵ و در هفته کتاب راهاندازی شد. در سیامین دوره هفته کتاب نخستین شبکه تلویزیونی اینترنتی کتاب پس از امضای تفاهمنامه این شبکه با معاونت فضای مجازی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و اخذ مجوز تاسیس و راهاندازی شبکه اختصاصی کتاب در بسترهای مجازی طرحریزی و پایه گذاری شد.
رمضانی درباره فعالیت این تلویزیون اینترنتی توضیح داد: این تلویزیون سعی میکند تصویر متفاوتی در حوزه کتاب ایجاد کند. در این روزها اطلاعرسانی در حوزه کتاب امری تصویری شده و این تلویزیون به چرخه تولید و توزیع کمک میکند.
از دیگر برنامههایی که در هفته برگزار میشود، تجلیل و تکریم از پیشکسوتان حوزه نشر با حضور مسئولان کشوری است. همچنین برنامه کتابگردی مسئولان در حمایت از کتابفروشیها در این هفته اجرایی خواهدشد.
ما همانیم که میخوانیم
سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار ما همانیم که میخوانیم از بیستویکم تا بیستوهفتم آبان ماه ۱۴۰۱ در سراسر کشور برگزار میشود.
نامگذاری روزهای هفته کتاب به شرح زیر است:
شنبه بیستویکم آبان ماه: کتاب، دانشآموز، آینده
یکشنبه بیستودوم آبان ماه: کتاب، خانواده، زندگی آگاهانه
دوشنبه بیستوسوم آبان ماه: کتاب، دانشجو، پیشرفت دانشبنیان
سهشنبه بیستوچهارم آبان ماه: کتاب، کتابخوانی و کتابدار
چهارشنبه بیستوپنجم آبان ماه: کتاب، رسانه و زبانفارسی
پنجشنبه بیستوششم آبان ماه: ناشران، کتابفروشان و ارکان صنعت نشر
جمعه بیستوهفتم آبان ماه: کتاب، ورزش و جوانمردی
هفته کتاب مجموعه مراسمی است که از سال ۱۳۷۲ هر ساله بین روزهای ۱۰ تا ۲۴ آبان به ابتکار و هدایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ترویج کتاب و کتابخوانی برگزار میشود. بر اساس یک سیاست تدوین شده، طی این هفته اخبار مربوط به کتاب و چاپ و نشر در صدر اخبار کشور قرار میگیرد و مراسم و فعالیتهای علمی و فرهنگی با مضمون کتاب برگزار میشود.
برای تشویق به کتابخوانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال میلیونها تومان بُن خرید کتاب به رایگان در میان دانشآموزان توزیع میکند.