به گزارش پایگاه خبری جوان فردا javanefsrda.ir نخستین کارگاه تخصصی_آموزشی تبیین تحولات منطقه قفقاز و ترکیه در تبریز برگزار شد. محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در حاشیه برگزاری این کارگاه، هدف از برگزاری این کارگاه را آگاهیبخشی اصحاب رسانه اعم از مدیران مسئول، خبرنگاران و مدیران سایتها و کارگاههای خبری بیان […]
به گزارش پایگاه خبری جوان فردا javanefsrda.ir نخستین کارگاه تخصصی_آموزشی تبیین تحولات منطقه قفقاز و ترکیه در تبریز برگزار شد.
محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در حاشیه برگزاری این کارگاه، هدف از برگزاری این کارگاه را آگاهیبخشی اصحاب رسانه اعم از مدیران مسئول، خبرنگاران و مدیران سایتها و کارگاههای خبری بیان کرد و افزود: با توجه به تحولات منطقه قفقاز لازم است مسئولان و فعالان رسانههای مختلف از این تحولات آگاهی کامل داشته باشند چون این رسانهها و مطبوعات هستند که آگاه سازی آحاد جامعه را بر عهده دارند.
به گفته وی در این کارگاه حدود ۱۲۰ نفر از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان حضور داشتند و در دو بخش صبح و عصرگاهی، چند تن از استادان دانشگاههای تهران و تبریز به تبیین مسائل حوزه قفقاز و تحولات اخیر در این منطقه پرداختند.
وی اضافه کرد: کارگاه آموزشی تبیین تحولات منطقه قفقاز و ترکیه توسط ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با همکاری تشکلهای صنفی رسانهای و مدیریت اجرایی خانه مطبوعات استان در مدت یک روز برگزار شد.
نقش اساسی اصحاب رسانه در تبیین واقعیات و تنویر افکار عمومی نسبت به مسائل قفقاز
معاون فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در ادامه برگزاری کارگاههای تخصصی را در اولویت خانه مطبوعات استان و معاونت فرهنگی و رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد.
حسن گلی با اشاره به اهمیت تاریخی این منطقه، اظهار کرد: براساس نظریات ژئوپلیتیک، قفقاز داخل در محدوده جغرافیایی است که از آن به عنوان قلب زمین یاد میشود و از این رو قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای همواره توجه ویژهای به آن داشتهاند.
وی با بیان اینکه، قفقاز در چهارراه جغرافیایی و فرهنگی واقع شده، محل اتصال شمال، جنوب، غرب و شرق دنیا به همدیگر است، وجود منابع قابل توجه انرژی و نیز واقع شدن این منطقه در مسیر ترانزیت انرژی را از دیگر وجوه اهمیت قفقاز دانست و بر لزوم آشنایی دقیق اصحاب رسانه استان با خصوصیات این منطقه همجوار با استان تاکید کرد.
وی با اشاره به مناقشه طولانی و چند دوره جنگ بین جمهوریهای ارمنستان و آذربایجان، اذعان کرد: اکنون که حاکمیت جمهوری آذربایجان بر اراضی خود محقق شده است. راحت تر از قبل میتوان در خصوص همکاریهای منطقهای اندیشید که البته منافع برخی بازیگران این منطقه از جمله رژیم صهیونیستی و نیز قدرتهای فرا منطقهای مانند انگلیس در تطابق با تعمیق همکاری کشورهای منطقه نیست.
دیپلمات سابق کشورمان در منطقه قفقاز، با اشاره به حمایتهای همه جانبه جمهوری اسلامی ایران از جمهوری آذربایجان در ادوار مختلف و نقش اساسی ایران در اعاده تمامیت ارضی این کشور، سیاستهای ضد ایرانی برخی کشورها در منطقه قفقاز را شایسته امعان نظر دانسته و بر نقش مهم اصحاب رسانه در تبیین واقعیات و تنویر افکار عمومی تاکید کرد.
وی ضمن اشاره به اهتمام خانه مطبوعات و معاونت فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص تداوم برگزاری کارگاههای آموزشی، بررسی چشمانداز روند تحولات در قفقاز، واکاوی سیاستهای دولت غربگرای ارمنستان، بررسی سیاستها و رفتارهای قفقازی روسیه در قبال سیاست گسترش ناتو به این منطقه، بررسی آخرین وضعیت کریدور مواصلاتی مورد نظر ترکیه و آذربایجان، ارتباط آن با ژئوپلتیک منطقه، منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و مسائلی از این قبیل را عناوین قابل بررسی از سوی اساتید شرکتکننده در این کارگاه آموزشی بر شمرد.
به گزارش جوان فردا ، به نقل از ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، در ادامه این کارگاه دکتر محمد یوسفی جویباری و دکتر پرویز احدی از اساتید علوم سیاسی استان به بیان چارچوب تئوریک موضوع و دکتر بهرام امیراحمدیان و دکتر احمد کاظمی هم به تشریح موضوعات یاد شده پرداختند.