امروز : چهار شنبه 18 می 2016
تاریخ : 2016/05/18 - 6:27 ذخیره فایل ارسال به دوستان

رییس مجلس دهم مشخص شد؛ دکتر عارف

لاریجانی هیچ گلی به سر مملکت نزدند و نتوانستند از اهرم نظارتی خود برای جلوگیری از فساد دولت احمدی‌نژاد استفاده کنند و بلکه در مواردی با او همراه شدند و گاهی هم از او پیشی گرفتند.

 عارف رییس
رییس مجلس دهم مشخص شد؛ دکتر عارف
گروه سیاسی: قرائن نشان می‌دهد با افزایش حملات تندروها و حتی طیفی از اصولگرایان میانه به موضوع کاندبداتوری ریاست دکتر عارف در مجلس دهم، و از آن مهمتر رویگردانی چند نماینده اصولگرا که نامشان در لیست امید قرار گرفته و ماندنشان در مجلس را مدیون اصلاح‌طلبان هستند از فراکسیون امید، ماجرا کاملا به سمت تقابل طرفین کشیده شده است. در همین راستا اظهارات روز گذشته دکتر محمدرضا خاتمی مبنی بر نظر مثبت آقای خاتمی به ریاست دکتر عارف، عزم اصلاح‌طلبان را برای نیل به این هدف جزم تر نموده است و به نظر می رسد از هم اکنون باید شاهد رقابت داغ عارف- لاریجانی برای ریاست کرسی ریاست مجلس دهم باشیم که با توجه به اکثریت نسبی لیست امید، می‌توان از هم اکنون ریاست عارف را پیش بینی کرد.

در همین زمینه حجت الاسلام محمد علی آهنگران در متنی نوشته است: «با اعلام حمایت حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد خاتمی از ریاست دکتر محمدرضا عارف بر مجلس دهم حجت بر تمامی اصلاح طلبان مبنی بر پشتیبانی از دکتر عارف تمام شده است . رای به دکتر عارف اولین وظیفه و تلکیفی است که بر دوش نمایندگان منتخب لیست امید نهاده شده و عیار صداقت و امانتداری هر کدام از آنان را به واقع مشخص خواهد نمود. ایشان تمامی ویژگیهای یک رئیس مجلس مطلوب را دارا هستند . انتخاب دکتر عارف نماد تغییری است که ملت در دو انتخابات اخیر اراده کرده اند. . هر چند دکتر علی لاریجانی شخصیتی ارزشمند و چهره ای وزین و نماینده ای صالح است لکن به پشتوانه اراده و رای اکثریت ملت دکتر محمد رضا عارف از دیدگاه من برای ریاست مجلس اصلح و اولی است. نمایندگان منتخب کاری نکنند که موکلینشان در همین ابتدای راه از انتخابشان پشیمان و مایوس باشند و امیدشان به نمایندگان لیست امید ، نا امید گردد.»

در ارجح بودن ریاست عارف به لاریجانی برای ریاست مجلس دهم، یکی از فعالان رسانه‌ای نوشته است: «حتی اگر برتری‌های شخصیتی، هویتی و سابقهٔ محمدرضا عارف را نادیده بگیرم، واقعیت این است که مجالس هشتم و نهم، به ریاست لاریجانی هیچ گلی به سر مملکت نزدند و نتوانستند از اهرم نظارتی خود برای جلوگیری از فساد دولت احمدی‌نژاد استفاده کنند و بلکه در مواردی با او همراه شدند و گاهی هم از او پیشی گرفتند. فساد، مخصوصاً فساد نهادینه شده، تنها مخلوق مجریان فاسد و قانون گریز نیست، بلکه محصول تبانی ناظر و مجری است….مجلس دهم، به نسبت مجلس نهم، نسبتاً پاکسازی شده است. حدود ۷۵ درصد نمایندگان مجلس قبلی در مجلس فعلی حضور ندارند. تغییر در اعضا مجلس معنادار است. چه دلیلی دارد که رئیس مجلس و هیات رئیسه به شکل معناداری عوض نشوند؟ اگر این تغییر معنادار نباشد، چه استقبالی از رای مردم شده است و مردم در کوتاه مدت چه اثری از آراء خود در اصلاح قوهٔ مقننه می‌بینند؟ دراز مدتش را چه کسی می‌تواند تضمین و تامین کند در حالی که سال آینده انتخابات ریاست جمهوری در پیش است.» وی در پایان نوشته است: «تغییرات و اصلاحات در مشی و هویت سیاسی علی لاریجانی بر کسی پوشیده نیست. اما گاهی مشکل‌‌ همان «هویت» است. مجلسی که اکثریت آن تحول خواه و اصلاح طلب‌اند، باید هویت و اصالت خودش را داشته باشد تا مردم هم به تاثیر رای خود ایمان بیاورند و «امید»وار بشوند. در غیراین صورت باید شاهد تکرار احمدی نژاد‌های عوام فریبی باشیم که سرمایه‌ای جز ناامیدی مردم ندارند.»

از سوی دیگر، محمود صادقی منتخب اصلاح‌طلب تهران با تأکید بر اینکه عارف حتماً نامزد انتخابات ریاست مجلس دهم خواهد شد، از قول وی گفت: «از شکست نمی‌ترسم». صادقی در مصاحبه با مجله مثلث گفته است: اینکه برخی دوستان معتقدند رقابت میان آقایان لاریجانی و عارف برای ریاست مجلس به تقابل منجر می‌شود نظر درستی نیست ما باید ضمن حفظ ائتلاف به عنوان یک راهبرد کلی این مجال را فراهم کنیم که در صحن علنی مجلس تعیین ریاست پارلمان بر اساس یک کار فراکسیونی انجام شود. اگر بخواهیم بر سر این موضوع معامله کنیم به رأی مردم بی‌اعتنایی کرده‌ایم، باید توجه کنیم مردم به هیچ وجه انتظار ندارند افرادی را انتخاب کنیم که نماد وضع موجود هستند، آقای عارف نماد تغییر است و آقای دکتر لاریجانی به رغم تمام احترامی که برای او قائل هستم بیشتر نماد وضع موجود است. بنابراین معامله بر سر ریاست مجلس، جامعه را دچار یأس می‌کند.

وی در پاسخ این پرسش که «شما گفتید ۱۳۰ منتخب اصلاح‌طلب در مجلس آینده حضور دارند، چند نفر قطعی حاضرند به ریاست مجلس آقای عارف رأی بدهند؟ اگر ۳۶ منتخب مورد حمایت اعتدال و توسعه را جزو آمار حساب نکنیم؟ چون از اعلام مواضع آنها برداشت می‌شود که رأی‌شان به ریاست آقای لاریجانی خواهد بود» می‌گوید: ما ۳۶ منتخب مورد حمایت اعتدال و توسعه را کنار نمی‌گذاریم چون نمی‌توانیم این طوری کلیشه‌ای قضاوت کنیم. هیچ کس نمی‌تواند به طور قطعی بگوید کدام نماینده به چه کسی برای ریاست مجلسی رأی می‌دهد. به هر حال مجلس یک فضای بسیار پیچیده‌ای دارد حتی پیچیده‌تر از آنچه خود من تصور می‌کردم است. پس نمی‌توان کلی گفت ۳۶ منتخب اعتدالی به چه کسی رأی می‌دهند یا ۱۳۰ منتخب اصلاح‌طلب لزوماً به چه کسی. این حدس‌ها در واقع یک نوع خوش‌خیالی است.

وی در پاسخ به این سئوال که تا حالا برآوردی داشتید که آقای عارف چند رأی قطعی دارد؟ گفت: خیر، هنوز کسی رأی‌گیری نکرده است. اساساً ما در خود فراکسیون هم درباره این موضوع به طور مشخص بحث نکردیم. البته نامزد قطعی ما آقای عارف است اما هیچ آمار قطعی از آرای او نداریم. صادقی درباره نظر برخی اصلاح‌طلبان برای حمایت از لاریجانی گفته است: با احترامی که به نگاه صاحب‌نظران قائلم اما نظر کاملاً متفاوتی دارم، باید دوستان توجه کنند که وضعیت آرایش نیروها نسبت به مجلس هشتم و نهم کاملاً تفاوت کرده است. در واقع ریاست آقای لاریجانی برای اداره و مدیریت مجلس هشتم و نهم مناسب بوده است و لزوماً به این معنا نیست که او حتماً در مجلس دهم که ترکیب و آرایش نیروهایش کاملاً نسبت به مجلس نهم تفاوت کرده باز هم بتواند مدیریت مؤثر داشته باشد. برنامه روز شنبه ۱۸ اردیبهشت نشان داد که ظرفیت تعاملی در دوستان آقای لاریجانی خیلی ضعیف است و هنوز خودشان را با وضعیت جدید تطبیق نداده‌اند. باید توجه کرد آقای لاریجانی که به خوبی و به نحو تحسین‌برانگیزی مجلس نهم را مدیریت کرد نمی‌تواند مجلس دهم را مدیریت کند چون فضای مجلس دهم فضایی کاملاً متفاوت است.

وی آنگاه در تناقض با ادعای قبلی که گفته بود فراکسیون اصلاح‌طلبان به علاوه نامزدهای مورد حمایت حزب اعتدال و توسعه ۱۳۰ نفر است، می‌گوید: ادعای حداقل ما این است که اکثریت با ماست. صادقی در ادامه گفت: آقای عارف می‌گوید ترس از رقابت، موهوم است و واقعیت ندارد. آقای عارف نظرش این است که اصلاً شکست در رقابت مهم نیست و هیچ ضربه‌ای به او نمی‌زند.» «به فرض اگر رأی نیاوردم به مردم این پاسخ را دارم که من به خواست‌شان عمل کردم ولی رأی نیاوردم» بنابراین او اصلاً چنین فکری نمی‌کند. باید مسئله رقابت برای ریاست مجلس را عادی کرد، مگر چه اتفاقی می‌افتد. نباید در برج عاجی آقایان عارف و لاریجانی را بنشانیم و بگوییم به آنها صدمه می‌خورد، خیر این طور نیست. آقای عارف فردی است که برای پذیرش یک مسئولیتی بزرگ آمادگی دارد اما اگر رأی نیاورد در بخش دیگری ایفای نقش می‌کند. در کل تحلیل یاد شده درست نیست و خیلی غلط‌انداز است.

وی در پاسخ این سؤال که «می‌گویند اگر آقای عارف رئیس مجلس نشود برای ریاست جمهوری وارد می‌شود، این احتمال وجود دارد که از نمایندگی مجلس استعفا دهد و نامزد ریاست جمهوری شود؟» می‌گوید: خود آقای عارف باید به این سؤال جواب دهد اما خیلی بعید می‌دانم چون او عزمش را برای کسب کرسی ریاست مجلس جزم کرده برای اینکه ان‌شاءالله یک مجلس الگو با مدیریت او شکل بگیرد و ان‌شاءالله چهار سال خدمتگزاری کند.

ارسال دیدگاه