مراحل پایانی ارائه اینترنت موبایل
*مراحل پایانی ارائه اینترنت موبایل* سال ۲۰۲۳ را باید سال ارائه اینترنت ماهواره ای روی گوشی های تلفن همراه نامید. این یک ادعا و یا پیش بینی نیست، داده های موجود در فضای سایبری و تلاش هائی که توسط حداقل ۱۰ شرکت بزرگ بین المللی در این زمینه صورت می گیرد، این امیدواری را بوجود […]
*مراحل پایانی ارائه اینترنت موبایل*
سال ۲۰۲۳ را باید سال ارائه اینترنت ماهواره ای روی گوشی های تلفن همراه نامید. این یک ادعا و یا پیش بینی نیست، داده های موجود در فضای سایبری و تلاش هائی که توسط حداقل ۱۰ شرکت بزرگ بین المللی در این زمینه صورت می گیرد، این امیدواری را بوجود آورده است که در آینده ای نه چندان دور، شاهد ارائه اینترنت روی گوشی های موبایل باشیم.
شرکت های مهم دنیا که در پی ارائه اینترنت ماهواره ای روی گوشی های هوشمند هستند، عبارتند از:
۱. *شرکت SpaceX*
شرکت اسپیس ایکس با تکمیل ماهواره های استارلینک در فضا، سال گذشته ارائه سرویس اینترنت ماهواره ای از طریق باند KU را روی گوشی آیفون را امتحان نمود که بنا به گفته مدیران آن شرکت موفقیت آمیز بوده است، شرکت اپل قصد دارد تا با حذف سیم کارت، زمینه ای را فراهم آورد که گوشی های تلفن هوشمند آن شرکت، بدون نیاز به سیم کارت، امکان دریافت اینترنت ماهواره ای را داشته باشند.
۲. *شرکت amazon*
این شرکت با ارسال ماهواره های خود به فضا، قصد دارد اینترنت ماهواره ای خود را به چندین میلیارد نفر از ساکنین کره زمین ارائه دهد. آمازون در سال جاری، سرویس اینترنت ماهواره ای خود را فعال کرده و تا سال ۲۰۲۶ پروژه مربوطه را نهائی خواهد کرد. این شرکت به همین منظور یک مرکز ساخت ماهواره در سیاتل آمریکا تاسیس کرده؛ که روزانه تا چهار ماهواره در آنجا تولید می شود. تیمی متشکل از ۱۰۰۰ نفر مهندس، برنامه نویس و کادر پشتیبانی در آن مرکز مشغول به کار هستند. آمازون در نهایت تا سال ۲۰۲۶، تعداد ۳۲۳۶ ماهواره اختصاصی خود را به صورت فلکی در فضا مستقر خواهد نمود.
۳. *شرکت google*
شرکت گوگل ضمن همکاری با شرکت اسپیس ایکس در صدد راه اندازی اینترنت ماهواره ای لیزری است. یک تکنولوژی بسیار مدرن که هنوز از ابعاد و نتایج حاصل از آن گزارشی منتشر نشده است، اما با توجه به قدرت، توان فنی- مهندسی، سرمایه، دانش و حمایت هائی که دولت آمریکا از این شرکت بعمل می آورد، بعید نیست سرویس اینترنت ماهواره ای گوگل، چون سایر سرویس های عجیب و غریب این شرکت، انقلاب بزرگی را در این زمینه رقم بزند.
۴. *شرکت samsung*
شرکت سامسونگ در حال طراحی مدلی از مودم دریافت اینترنت از ماهواره است که از قابلیت ایجاد ارتباط با ماهواره در هر نقطه ای از جهان؛ توسط دستگاه های مختلف، اعم از نت بوک و تبلت و گوشی هوشمند و… برخوردار خواهد بود. طبق اعلام مسئولین این شرکت، سرعت اولیه اینترنت ارائه شده از طریق این مودم ها، ۲۰ مگابایت در ثانیه خواهد بود که به تدریج به سرعت آن اضافه خواهد شد. این شرکت قرار بود گوشی های مدل گالکسی S23 خود را به تجهیزات دریافت اینترنت از ماهواره مجهز کند، اما در آخرین لحظه تصمیم گرفت تا مودمی را تولید نماید که گوشی های سامسونگ از هر مدلی بتوانند با ماهواره ارتباط داشته باشد. هدف سامسونگ از این کار، امکان دریافت اینترنت ماهواره ای در اقصی نقاط جهان و علی الخصوص نقاطی است که یا تلفن ندارند و یا از خطوط ضعیف مخابراتی محلی برخوردارند.
۵. *شرکت KEPLER*
شرکت کپلر در حال فعالیت برای ایجاد زیر ساخت لازم جهت برقراری ارتباط اینترنت ماهواره ای در مدار پائین است، ۱۹ ماهواره این شرکت هم اکنون در مدار کره زمین قرار گرفته اند و شرکت در حال تاسیس ایستگاه های زمینی است تا ارتباط ماهواره ای اینترنتی را تسهیل و به مشتریان سرویس دهند. این شرکت با مدیر عاملی مینا میتری در تورنتو کانادا، اهداف جسورانه ای را برای خود تعریف کرده است، مدیران شرکت معتقدند همه انسان های روی کره زمین از حق استفاده از اینترنت ماهواره ای برخوردارند.
۶. *شرکت LYNK*
شرکت لینک با ارسال ماهواره های خود به فضا، هدف جذب ۴ میلیارد نفر کاربر را دنبال می کند، بگونه ای که آنان برای ارتباط با اینترنت ماهواره ای این شرکت، حتی نیاز به تعویض گوشی های تلفن همراه خود نداشته باشند. سرویس GPP LYNK این شرکت منحصر بفرد بوده و شرکت اخیراً در دورافتاده ترین نقاط استرالیا، از طریق آن، اقدام به ارائه موفقیت آمیز اینترنت ماهواره ای کرده است.
۷. *شرکت AVZON*
این شرکت بزرگ اروپائی، اگرچه دارای ماهواره های اختصاصی است، ولی خدمات پهنای باند خود را از طریق اجاره ظرفیت از اپراتورهای دیگر تامین می کند. طیف وسیعی از سازمان ها و نهاد های منطقه ای و بین المللی هم اکنون از سرویس های آن شرکت استفاده می کنند.
تعداد قابل توجهی از شرکت ها هم هستند که در زمینه ارائه خدمات ماهواره ای اعم از تلویزیونی، تصویر برداری، زمین شناسی، هواشناسی، هوانوردی، ردیابی کشتی ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات ماهواره ای فعال هستند، که از تعداد آنها اطلاع دقیقی در دست نیست، اینکه آنها نیز در آینده به سمت ارائه اینترنت ماهواره ای خواهند رفت یا نه، فعلاً مشخص نیست.