امروز : یکشنبه 3 سپتامبر 2023
تاریخ : 2023/09/03 - 6:07 ذخیره فایل ارسال به دوستان

 چرا پدیده شوگر دَدی و شوگرمامی در ایران زیاد شده!؟

 چرا پدیده شوگر دَدی و شوگرمامی در ایران زیاد شده!؟ 💎شعارها و حرف‌های رویافروش‌ها را دور بریزید؛ باید قبول کنیم که اگر ما خانواده پولداری نداشته باشیم، احتمال این که پولدار شویم، بسیار کم است. هر چند که نسل گذشته ما خود را نسل سوخته و اسطوره قناعت و پول جمع کردن می‌دانند و فرزندان […]

 چرا پدیده شوگر دَدی و شوگرمامی در ایران زیاد شده!؟

💎شعارها و حرف‌های رویافروش‌ها را دور بریزید؛ باید قبول کنیم که اگر ما خانواده پولداری نداشته باشیم، احتمال این که پولدار شویم، بسیار کم است.
هر چند که نسل گذشته ما خود را نسل سوخته و اسطوره قناعت و پول جمع کردن می‌دانند و فرزندان خود را متوقع و تن‌پرور، ولی این نسل خوش‌شانس‌ ترین نسل بودند. چرا که نسلی بودند که در کل زندگی‌شان جفت شش آوردند، در دورانی وارد بازار کار شدند که در عین درآمد بالا تورم بسیار پایین تر از الان بود.

💎این نسل تمام منابع را جمع کردند، هر چقدر سهام، طلا، دلار و ملک ارزان بود، خریدند و قدرت را به دست گرفتند. به آمارها نگاه کنید، سال ۸۵ وقتی کم‌کم بازنشسته می‌شدند، حداقل حقوق کارگر ۱۸۳ هزار تومان بود، یعنی معادل ۷ ربع سکه که به پول فعلی حدود ۷۰ میلیون تومان می‌شود. الان قدرت خرید کمتر از یک دهم شده است.

💎همچنین آنها زمانی که بازنشسته شدند، با پول سنوات می‌توانستند، خیلی کارها کنند، مثلا ماشین خارجی بخرند و یا سفر بروند. حقوق و درآمد خوب در کنار شرایط اقتصادی باثبات تر، فاصله ثروتشان را با نسل بعد از خود بیشتر کرد و این گونه بود که تنش بین دو نسل بیشتر شد، نسلی که خودش را اسطوره قناعت و تلاش می‌داند و دائما فرزندانش را نصیحت می‌کند که ما خواستیم و توانستیم پس شما هم تنبلی نکنید و راه ما را تکرار کنید.
نسل ما نسل استارتاپ‌ها بود، چیزی که نسل قبل ما هیچ درکی از آن نداشتند و دائما ما را نصیحت کردند که از رویا بیرون بیایید و این کارها برایتان نان و آب نمی‌شود. به دنبال کار با حقوق ثابت و بیمه باشید تا بدبخت نشوید.
مدل ثروت آفرینی هم در نسل گذشته بسیار راحت تر از فعلی بوده است.

💎واقعیت این است که نسل جدید، نه تنها تنبل نیستند بلکه خیلی پرکارتر و پرتلاش‌تر از نسل قبل خود هستند، مخصوصا دخترها و زنان!
در گذشته یک نفر کار می‌کرد، خرج کل خانه را می‌داد، ماشین و خانه می‌خرید و برای روز مبادا پس انداز هم می‌کرد، زن هم کارهای خانه را انجام می‌داد. ولی الان علاوه بر اینکه زن و شوهر هر دو، تمام وقت کار می‌کنند، همه کارهایی که نسل قبل می‌کردند (تمیزکاری و پخت‌و‌پز و…) را نیز انجام می‌دهند و نکته جالب اینجاست که آخر ماه هم چیزی برایشان باقی نمی‌ماند.

💎نسل فعلی خیلی باسوادتر از نسل قبل شده است، نسل گذشته نیازی به تحصیلات نداشت و با همان دیپلم و سیکل بازار کار خوب برایش مهیا بود و نیازی نبود درس بخواند.
این‌ها وقتی دردناک می‌شود که بدانیم ۵۰ درصد کارهای دنیا را نسل فعلی انجام می‌دهد ولی فقط ده درصد ثروت را در اختیار دارد.

💎نسل قبلی عزیز از توهم بیرون بیایید، شما نسل سوخته نیستید. شما تحصیلات و تلاش اندازه نسل فعلی نداشتید، فقط خوش شانس بودید، حتی دوران جنگ و انقلاب را هم بهانه نکنید، چرا که آمارها نشان می‌دهد، شرایط اقتصادی دهه ۹۰ از دوران جنگ هم بدتر بود. پس به جای اسطوره‌سازی از خود و تاسف خوردن برای بچه‌هایتان فقط کمی آنها را درک کنید.

💎همین تفکر و توهمی که نسل قبل، از خودش دارد که ما اسطوره تلاش کردن و قناعت و پول جمع کردن بودیم باعث شده که آن‌ها به بدبخت پرستی رو بیاورند. یعنی برای سایر افراد جامعه که وضع خوبی ندارند دلسوزی و کمک می‌کنند، ولی معتقدند فرزندان خودشان باید سختی بکشند تا مستقل شوند.

💎در این شرایط اقتصادی دردناک، وقتی نسل جدید می‌بیند که علی‌رغم تلاش و تحصیل و… منابع در اختیار نسل قبل است و هرچقدر هم تلاش کند، امکان ندارد که بتواند سطح زندگی معادل نسل قبلی داشته باشد یا باید صبر کند تا روزی شاید میراث نسل قبل به او برسد یا اینکه راه میان‌بر را انتخاب کند و سراغ ثروتمندان کهنسال برود و با آن‌ها وارد رابطه شود.

💎بله همین عامل باعث شده امروز در جامعه شاهد پدیده‌های شوگر ددی و شوگر مامی باشیم!
نکته جالب اینجاست که نسل متوهم و متوقع قبل علاوه بر مصادره منابع مالی حالا دارند با این ثروت و اندوخته روابط را هم از نسل فعلی می‌گیرند!

ارسال دیدگاه